Автор Тема: Первый зам министра цифровой трансформации утверждает, что военкоматы оцифрованы  (Прочитано 4986 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Первый заместитель министра цифровой трансформации Алексей Выскуб утверждает, что военкоматы оцифрованы. Какие именно процессы, обещает уточнить и прислать.

Тема интересная ибо, когда я был в военкомате последний раз в 2019 году, там цифровизацией совсем не пахло. Слышал, что сейчас уже есть какие-то реестры, с которыми работают центры комплектации или как там они сейчас называются.

Ну и визуально очереди под военкоматами вроде стали меньше.

Получу от Выскуба информацию, выложу здесь.


Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Оперативное командование Север описывает состояние оцифровки военкоматов намного скромнее:

Пілотний проект «Мілітарі-ЦНАП» офіційно запрацював сьогодні у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки м. Києва.

Основним завданням проєкту є продовження та вдосконалення реформування системи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а саме: створення та перехід до електронної системи документообігу з єдиною базою обміну інформації між державними установами, органами військового управління та органами місцевого самоврядування, а також спрощення процедури надання послуг для громадян.

Наразі проєкт «Мілітарі-ЦНАП» знаходиться в тестовому режимі, вивчається алгоритм роботи системи, усуваються недоліки, розширюються та розробляються нові функції.
Згодом територіальні центри комплектування перетворяться на рекрутингові центри без черг, з систематизованим алгоритмом обслуговування громадян зі скороченим терміном очікування вирішення питання та отриманням деяких послуг в онлайн-режимі.

До тестування пілотного проєкту залучилися: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерал-лейтенант Валерій Залужний, заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олег Гайдук та командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

фото та текст прес-служба Київський міський ТЦК та СП.

#Мілітарі_ЦНАП #ЗСУ #ТЦК #ЗСУ #Сухопутні_війська #ОК_Північ


https://www.facebook.com/504269096420560/posts/2073085642872223/ data-width="500">
.


Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
А вот реальный отзыв про состояние цифровизации пунктов комплектования или как они там (бывших военкоматов)

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Первый зам министра действительно прислал справку, но не о состоянии дел с цифровизацией процессов в военкоматах, а доработке законодательной базы под эти проекты:

1.   Закон України  «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні»

Стаття 8. Порядок декларування місця проживання особи
1. Для декларування місця проживання особа подає в електронній формі:

і) окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (за наявності) або відомості, зазначені у військово-обліковому документі відповідно до переліку, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Стаття 23. Відомості реєстру територіальної громади
1. До реєстру територіальної громади вносяться такі відомості про особу, місце проживання (перебування) якої задекларовано/зареєстровано:

22) відомості про військовий облік (окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (за наявності) або відомості, зазначені у військово-обліковому документі відповідно до переліку, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Стаття 27. Інформування заінтересованих органів про декларування або реєстрацію місця проживання (перебування) особи, про скасування реєстраційних дій

5. Дані реєстру територіальної громади про громадян України чоловічої статі віком від 17 до 59 років, а також інших призовників, військовозобов’язаних та резервістів, місце проживання яких задекларовано або зареєстровано у відповідній територіальній громаді, передаються відповідним територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Розділ VI ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

9. У разі відсутності у громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку, окремого номера запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомості з військово-облікового документа передаються шляхом міжвідомчої електронної взаємодії до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів для його формування. Порядок формування та передачі окремого номера запису визначається Кабінетом Міністрів України.

2.   Закон України "Про військовий обов’язок і військову службу"

Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

3. Призовники, військовозобов’язані та резервісти після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку.

У разі декларування місця проживання особи за декларацією про місце проживання, поданою в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, взяття на військовий облік, зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється відповідними районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на підставі відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів в електронній формі, надісланих органами реєстрації через Єдину інформаційну систему Міністерства внутрішніх справ України до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Стаття 38. Обов’язки органів виконавчої влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, закладів освіти, посадових осіб, призовників, військовозобов’язаних та резервістів щодо виконання правил військового обліку

2. Органи реєстрації місця проживання чи перебування осіб (крім випадків, передбачених Кабінетом Міністрів України) зобов’язані здійснювати реєстрацію за місцем проживання або перебування чи зняття з реєстрації призовників, військовозобов’язаних та резервістів лише в разі наявності в їхніх військово-облікових документах позначок відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіональних органів Служби безпеки України, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки України відповідно про зняття з військового обліку або про перебування на військовому обліку за місцем проживання, а у разі декларування місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів за декларацією про місце проживання, поданою в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, органи реєстрації місця проживання чи перебування осіб здійснюють декларування місця проживання зазначених осіб відповідно до Закону України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні".

3.   Порядок декларування та реєстрації місця проживання (перебування), що затверджується проектом постанови КМУ  «Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад»

Пункт 9 У декларації зазначаються такі відомості про особу:

13)окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі - реєстр військовозобов’язаних) (за наявності), або відомості військово-облікового документа (тип військово-облікового документа, найменування районного (об’єднаного районного), міського (районного у містах, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі - територіальний центр комплектування та соціальної підтримки), в якому особа перебуває та/або перебувала на зазначеному обліку, а щодо військовозобов’язаних та резервістів - також серія та/або номер військово-облікового документа (за наявності);

Пункт 23 Під час формування декларації отримуються/підтверджуються такі відомості:

….
5) з реєстру військовозобов’язаних - окремий номер запису в зазначеному Реєстрі (за наявності);


Пункт 26 У день декларування / зняття з задекларованого / зареєстрованого місця проживання або прийняття рішення про відмову орган реєстрації надсилає через Єдину інформаційну систему МВС:

2) до реєстру військовозобов'язаних - відомості про декларування / зняття з задекларованого / зареєстрованого місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Відомості містять прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності), окремий номер запису в реєстрі військовозобов’язаних  або відомості військово-облікового документа відповідно до підпункту 13 пункту 9 цього Порядку, зняте місце проживання та /або нове задеклароване місце проживання (за наявності).

Пункт 89
Не може бути підставою для відмови у декларуванні або знятті з задекларованого/зареєстрованого місця проживання за декларацією (заявою), поданою у електронній формі, відсутність у особи окремого номера запису у реєстрі військовозобов'язаних.

4. Порядок створення, ведення та адміністрування реєстрів територіальних громад, що затверджується проектом постанови КМУ  «Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад»

Пункт 21
До реєстру територіальної громади вносяться такі відомості про особу, місце проживання (перебування) якої задекларовано / зареєстровано:

26) відомості про військовий облік (окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (за наявності) або відомості, зазначені у військово-обліковому документі.

Оффлайн cema

  • Маститый писатель
  • **
  • Сообщений: 178
  • Пол: Мужской
    • Награды
Не квартиру, а машину, не в лотерею, а покер, не выиграл, а проиграл.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Уже потерли весь негатив в комментариях.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
В 2921 году завершилась реформа военкоматов. Она шла с 2017 года и должна была превратить военкоматы в территориальные центры комплектования и социальной поддержки. Цель - приведение деятельности местных органов военного управления к стандартам НАТО.

Реформа закончилась, генералы отрапортовали о переходе к стандартам НАТО, а по сути просто сменилась вывеска.

Никакая это не реформа ибо на выходе должны были получить аналог ЦНАПов с открытыми и закрытыми зонами, оказанием сервисных услуг, работой каждый день и без перерыва на обед.

У меня напротив дома бывший Соломенский райвоенкомат. Да, вывеску поменяли, но это прежний военкомат с приёмом два раза в неделю по четыре часа. Всё те же очереди на улице в приёмные дни.

Ну и отдельно о цифровой трансформации. Вроде бы уже запилили реестр призывников и на этом всё. Для личных дел офицеров запаса есть бумажная картотека со всеми приколами - приди закажи справку в один день и приходи забирать в следующий приёмный день. Никакого интернета или Дии.

При этом у министра обороны уже второй по счёту заместитель по цифровой трансформации и зарплатой 340 тысяч гривен в месяц. Вообще у министра обороны семь заместителей и один госсекретарь. Зарплаты такого же уровня.

При этом никто по своей воле не увольняется, а если вынудили уволиться, то никакого отчёта о проделанной работе.

Поэтому в приоритете съёмка красивых роликов и социальные сети. Через Прозорро нанимается специальная контора, которая и занимается созданием роликов и их продвижением.

А военкоматы как были бумажными, так ими и остаются. Собственно вся украинская армия паперовая - УПА, как в армии шутят.

Компьютеры 2000-го года с мониторами на ЭЛТ. Информация переносится на флешках. Никаких облачных сервисов и внутреннего интернета. С АСУ вообще одни коррупционные скандалы.

Зато есть люди, которые трут негатив в соцсетях и эксплуатируют ботофермы.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Отдельная тема - зачем столько военнослужащих в этих военкоматах? Всю эту работу могут делать гражданские, нужно только платить соответствующую зарплату. А так численность ВСУ растёт, а в боевых частях недокомплект, а на паркете перекомплект, приходится лишних выводить периодически за штат.