Автор Тема: Обнаружил ещё одних кибербездельников  (Прочитано 36 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82322
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Обнаружил ещё одних кибербездельников
« : 15, Декабря 2023, Пятница, 06:21:26 am »
Называется эта очередная кибернянька - Національний координаційний центр кібербезпеки и она провела учения на фоне лежащего Киевстара и возможной утечки данных.

🔝 НКЦК провів командно-штабні навчання стратегічного рівня з питань кібербезпеки
Національний координаційний центр кібербезпеки при Рада національної безпеки і оборони України втретє провів щорічні командно-штабні навчання (TTX) стратегічного рівня «Національна кіберготовність – 2023», спрямовані на зміцнення національної системи кібербезпеки. У них взяли участь представники всіх членів НКЦК та представники суб’єктів кібербезпеки України.
У ході навчань було відпрацьовано механізми та навички прийняття стратегічних рішень під час реагування на масштабні кібератаки та спеціальні інформаційні операції, які супроводжують подібні атаки. Вперше сценарій ТТХ включав завдання щодо відпрацювання наступальних заходів активної кібероборони.
💬 «Однією з цілей заходу було виявлення прогалин в процедурах спільного реагування, стратегічних комунікацій та координації дій під час кризових ситуацій в кіберпросторі та плануванні кібероперацій. За результатами ТТХ будуть  ухвалені відповідні рішення НКЦК для посилення спроможностей національної системи кібербезпеки України», – сказав заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.
Керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України – секретар НКЦК Наталія Ткачук зазначила, що командно-штабні навчання є одним із ключових елементів у розбудові стійкості системи кібербезпеки нашої держави.
💬 «Вже декілька років поспіль командно-штабні навчання стратегічного рівня показують свою ефективність. При підготовці сценарію враховуються актуальні загрози та виклики, щоб весь сектор безпеки і оборони був готовий злагоджено відреагувати у разі ескалації з боку країни-агресора», – сказала секретар НКЦК.
Імітаційні сценарії містили різноманітні загрози, що можуть стати викликом для національної кібербезпеки, включаючи атаки на ланцюги постачань, інфраструктуру державних реєстрів, сферу комунікацій, інформаційні системи приватного та державного сектору, витік конфіденційної інформації тощо.
📌 Проведення щорічних командно-штабних навчань стратегічного рівня передбачені Стратегією кібербезпеки України, введеною в дію Указом Президента України № 447/2021 від 26 серпня 2021 року. В ході навчань з-поміж іншого застосовувався Порядок взаємодії суб’єктів забезпечення кібербезпеки під час реагування на кіберінциденти/кібератаки, затвердженого на засіданні НКЦК 22 вересня 2022 року.


Теги: