Автор Тема: Яценюк: кращих умов для Росії не буде  (Прочитано 3053 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82473
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Яценюк: кращих умов для Росії не буде
« : 31, Августа 2015, Понедельник, 10:55:02 am »
Росія стала єдиною країною, яка виступила проти реструктуризації боргу України та угоди з кредиторами, заявив український прем'єр Арсеній Яценюк.

За його словами, списання 20% боргу підтримав "весь цивілізований світ", і це дає можливість Україні "далі формувати подушку економічної стійкості".

"Ми списали 4 мільярди доларів та перенесли виплати за кредитами, які не ми брали, але нам треба було вирішувати, на 4 роки", - сказав пан Яценюк.

Водночас він назвав хабарем 3 мільярди доларів, які Росія виділила Україні невдовзі після того, як Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоціацію з ЄС. Саме ці 3 мільярди, за його словами, Росія зараз вимагає від української влади.

"Моє повідомлення Росії дуже просте: або ви приймаєте ті умови, які ми запропонували іншим кредиторам, або кращих умов ви ніколи не отримаєте. Якщо ви хочете отримати усю суму, вам є до кого звернутися: Янукович і уся банда отримали притулок у Російській Федерації. Вони брали - заберіть у них", - сказав Арсеній Яценюк.

У травні Верховна Рада наклала мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам.

Після того російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що його країна очікує виплати Україною 3 мільярдів доларів вже до кінця цього року. У Кремлі також заявляли, що можуть вимагати дострокової виплати боргу, і погрожували судовими позовами.

"Якщо 3 мільярди суверенної позики, отриманої Україною у Росії, на думку Порошенка - хабар, то мільярди, про які домовляються керівники України з МВФ - це організація масштабного злодійства", - так коментував ситуацію російський прем'єр Дмитро Медведєв.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков також пропонував Києву пояснити, чи відмовляється України від спадкоємності фінансових зобов'язань перед Росією в умовах зміни влади.

Згодом міністр фінансів України Наталя Яресько заявила, що українське керівництво визнає борг перед Росією тією ж мірою, що й решту зобов'язань за єврооблігаціями.

Уряд пропонує підвищити мінімум

Виступаючи у неділю в ефірі українських телеканалів, прем'єр Арсеній Яценюк також розповів, що на тлі домовленостей із кредиторами уряд запропонував парламенту підвищити мінімальні зарплати та прожитковий мінімум з 1 вересня.

"Ми разом з президентом ухвалили рішення щодо необхідності підвищення соціальних стандартів. Так, чинний закон передбачав зростання мінімальної зарплатні і прожиткового мінімуму з 1 грудня. Але ми працювали над тим, щоб знайти фінансовий ресурс і підвищити мінімальну заробітну платню і прожитковий мінімум, а відповідно зарплати для українців вже з 1 вересня", - розповів керівник уряду.

За його словами, для цього потрібно приблизно 10 мільярдів гривень, "і ми ці гроші знайшли".

"До парламенту вноситься закон, який передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян", - додав пан Яценюк.

Стипендії студентів, за словами прем'єра, з 1 вересня зростуть на 95-112 гривень.

Мінімальна пенсія становитиме 1074 гривні, мінімальна зарплата - 1378 (зараз - 1218).

"Це означає, що заробітна платня повинна піднятися не лише у бюджетній сфері, вона повинна піднятися у цілому по економіці", - вважає голова Кабміну.

Днями у Державній службі статистики повідомили, що заборгованість із виплати зарплат в Україні у липні порівняно з попереднім місяцем зросла на 2,5%.

Арсеній Яценюк назвав це неприпустимим і доручив скликати комісію щодо погашення заборгованості.

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям


Оффлайн Bricks

  • Знаменитый писатель
  • ***
  • Сообщений: 7599
  • Пол: Мужской
  • Хвастливый адепт темной стороны КС (с)
  • награды 10 лет на форуме
    • Награды
Re: Яценюк: кращих умов для Росії не буде
« Ответ #1 : 31, Августа 2015, Понедельник, 11:39:34 am »
Одно желаю...когда он будет удирать из страны, чтобы его не упустили как Януковича.


Теги: