Автор Тема: США провели секретні перемовини з Китаєм щодо небезпеки штучного інтелекту  (Прочитано 44 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82311
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Американські компанії OpenAI, Anthropic і Cohere, що працюють у сфері штучного інтелекту, ведуть секретні переговори з китайськими експертами з безпеки в цій галузі.

Це відбувається на тлі загальної стурбованості щодо того, що ШІ-алгоритми можуть використовуватися для поширення дезінформації та загрожувати соціальній згуртованості суспільства. Про це пише Financial Times із посиланням на власні обізнані джерела.

У повідомленні йдеться, що в липні та жовтні минулого року в Женеві відбулися зустрічі за участю північноамериканських експертів і науковців, що спеціалізуються на політичній складовій у середині АІ-розробок, а також представників Університету Цінхуа і низки інших установ, підтримуваних урядом Піднебесної.

Обізнане джерело розповіло, що в рамках цих зустрічей сторонам вдалося обговорити ризики, пов’язані з новими технологіями, а також стимулювати інвестиції в дослідження в галузі безпеки у сфері ШІ. Зазначається, що основною метою цих зустрічей був пошук безпечного шляху для розробки складніших ШІ-технологій.

«У нас немає можливості встановлювати міжнародні стандарти безпеки та узгоджувати ШІ-розробки без досягнення домовленості між учасниками цієї групи. Якщо вони погодяться, буде простіше залучити інших», — повідомило обізнане джерело.

Видання зазначає, що ці не афішовані переговори є рідкісною ознакою китайсько-американського співробітництва на тлі перегонів за перевагу між двома державами в галузі передових технологій, таких як штучний інтелект і квантові обчислення. Що стосується самих переговорів, то їх організувала консалтингова компанія Shaikh Group і про їхнє проведення було відомо в Білому Домі, а також урядах Великої Британії та Китаю.


Теги: