Автор Тема: Зеленскому нужно что-то делать с бутусовыми  (Прочитано 3423 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82374
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Re: Зеленскому нужно что-то делать с бутусовыми
« Ответ #30 : 20, Февраля 2024, Вторник, 15:43:38 pm »
Бутусов заявил, что военные в Авдеевке попали в плен, поскольку не получили вовремя приказ. 53-я ОМБр ответила

Военные на "Зените" к югу от Авдеевки попали в плен, потому что не получили вовремя приказ на отступление.

Об этом заявил главред сайта "Цензор.нет" Юрий Бутусов.

По его данным, командование было уверено, что будут введены резервы, которые "пробьют коридор".

"К сожалению, все это не было спланировано так, чтобы пробить коридор. Вовремя приказ на отход гарнизон "Зенита" не получил. И это основная причина этой трагедии. И не только этой, к сожалению", - заявил Бутусов.

В дальнейшем, предположительно, эти военные были расстреляны армией РФ, когда она зашла на их позиции.

Анализируя причины падения города в целом Бутусов упомянул, что армии РФ удалось совершить первый мощный прорыв на юге, "продавив с большими потерями порядки" 53-й бригады в районе "Царской охоты".

"С юга противник также продавил там оборону 53-й бригады и очень глубоко охватил город с юга. То есть фактически уже занял район "Царской охоты", даже за 9-й квартал вышел. И фактически 110-я бригада уже не могла маневрировать силами, противник атаковал ее со всех флангов. И критический момент наступил", - заявил Бутусов.

По его мнению, тогда командование должно было усиливать войска в городе, строить новые линии обороны.

После этого 53-я бригада обвинила Бутусова в распространении дезинформации относительно "ухода бригады с позиций в Авдеевке", сравнив его слова с российским ИПСО.

Бригада говорит, что держала позиции 9-го квартала до последнего дня и через них отступали соседние подразделения.

"За время массированного наступления противника на Авдеевку 53-я ОМБр не потеряла ни одной позиции на юге. Информация, которая была приведена на миллионную аудиторию, полностью дискредитирует героические поступки нашей бригады. Часть города, район 9 квартала до последнего дня оставался под контролем 53-й ОМБр, и именно через него отходили соседние подразделения. Отход с позиции "Зенит" также прикрывала 53-я бригада, бойцы которой оставались на позициях, до приказа", - говорится в сообщении военных.


Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82374
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Re: Зеленскому нужно что-то делать с бутусовыми
« Ответ #31 : 14, Марта 2024, Четверг, 20:25:41 pm »
After action review щодо ураження зенітно-ракетноі батареі Patriot 9 березня

Система Patriot є стратегічно важливою найефективнішою  зброєю для боротьби з російською авіацією. У складі батареі -  чотири пускових установки М901, радар управління вогнем та командний пункт, плюс машини забезпечення.

9 березня внаслідок ураження російськими окупантами колони зенітно-ракетної батареї Patriot біля міста Покровськ Донецької області на відстані близько 50 км від лінії фронту було знищено дві пускові установки М901 та кілька зенітних ракет MIM-104. За даними  Цензор.Нет, загинуло 9 українських військовослужбовців.

Оскільки радар та командний пункт вціліли, боєздатність батареі може бути скоро відновлена, пускові можуть присати нові, але  замінити кваліфікованих та вмотивованих операторів, деякі з яких дуже успішно пройшли тривале навчання у провідних учбових центрах НАТО, на жаль,  ми вже не зможемо. Щирі співчуття родинам героїв, на рахунку яких кілька російських літаків.

Відео з дрону, яке оприлюднив ворог та інформація наших джерел, дозволяють зробити післяопераційний аналіз, щоб унеможливити повторення таких трагедій, які серйозоно підривають обороноздатність України.

Удар був завданий трьома балістичними ракетами Іскандер під корегування ровідувального дрону SuperCam.

Пускові установки  стояли на відкритому місці у колоні і не рухались.

Ніяких засобів маскування на машинах непомітно.

Вартість пусковї установки М901 - 10 мільйонів доларів, вартість зенітної ракети MIM-104 PAC-3  - 4 мільйони доларів.

Які фактори сприяли пошуку зентіно-ракетної системи. та дозволили точно завдати удар?

1. Батерея діяла в даному районі кілька тижнів, виконала декілька успішних пусків по російським літакам, регулярно вмикався радар, і ворог міг визначити приблизний район пошуку для своєї космічної, радіоелектронної розвідки та дронів.

2. Позиції Patriot не були прикриті зенітно-ракетними системами для захисту від дронів. Враховуючи, що батарея діяла на відстані активних дій ворожих дронів, ризик виявлення був достатньо високим.

3. Попередження про виліт дронів та про ракетну атаку були отримані занадто пізно.

4.  Батарея отримала наказ на передислокацію, але не встигла його виконати. Замість швидкого та негайного розсередження на максимальній швидкості, пускові установки зібралась у щильну колону і стояли на відкритому місці очікуючи команду на початок руху, утворивши компактну ціль для ураження.

Висновки:

1. Маневрування батареї та вихід з зони ураження на максимальній швидкості за межі дальності ворожих дронів, окремими машинами, не очікуючи команд та колон має бути визначено як один з приортетів бойової підготовки.

2. У разі активної бойової роботи та недоцільності на деякий час залишати позиційний район, позиції Patriot має в обов'язковому порядку прикриватись зентно-ракетними системами малої дальності.

3. Засоби РЕБ  у випадку наближння дронів до позиційних районів Patriot мають ставити направлені перешкоди відеосигналу дронів противника, щоб ускладнити спостереження та визначення цілі.

4.  В позиційному районі Patriot навколо мають розготоратись макети, які імітують роботу батареї. Такі засоби маскування досі нек застосовуються, хоча вартість таких макетів у сотні разів менше вартості однієї пускової. Ворог повинен постійно бачити хіибні цілі і витрачати час на їх ідентифікацію та боекопмлект на ураження. Справжні машини системи Patriot повинні мати комплект маскування, щоб приховувати свій сілует від швидкого розпізнавання. Командування Повітряних сил макети Patriot не застосовує, хоча це найпотужніша зброя яка потребує максимального захисту.

Віповідальність за ураження пускових установок Patriot в повній мірі несе командування Повітряних сил, частково - командування батареї, яке не встигло вивести особовий склад та техніку з-під удару.

Стояти у колонах на відкриому місці в зоні дій дронів противника - смертельно небезпечно, прошу військовослужбовців не чекати ніколи команди на рух, а діяти по обстановці, не допускати скупчень, не стояти.

Це не перший випадок обстрілів росіянами позицій Patriot, і випадки абсолютно незрозумілого тривалого знаходження на позиціях, запізнення з маневром, трапляються, на жаль, не вперше. Але висновки досі не були зроблені, і тому закономірно, що наслідком відсутності післяопераційного аналізу стала трагедія 9 березня під Покровськом.

Війна не пробачає не засвоєних уроків. Споіваюсь, що нарешті висновки будуть зроблені, і війська отримають точні накази і в тактиці бойового застосування та в забезпеченні роботи ППО нарешті почнуться системні зміни.


Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82374
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Re: Зеленскому нужно что-то делать с бутусовыми
« Ответ #32 : 03, Апреля 2024, Среда, 19:15:16 pm »
Затримання НАБУ офіцера СБУ Артема Шило через розслідування корупційної схеми на "Укрзалізниці" - резонансна подія в українській владі, яка вимагає відповідей на питання від  Зеленського, Єрмака, Камишіна та керівництва "Укрзалізниці".

Шило був призначений у 2021-му році радником голови офісу президента Андрія Єрмака, а у  2022-му році був призначений рішенням президента Зеленського начальником Головного управління СБУ з контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму. Шило був на  прямому контакті з Єрмаком та заступником голови офісу Олегом Татаровим. Усі питання пов'язані з економічними справами СБУ по бізнесу, Шило вирішував за командами з офісу президента. Ніякої самостійності в такого масштабу справах там не могло бути.

Предмет справи -  контракти 2022-2024 років, коли "Укрзалізниця" купувала трансформатори у фірми-посереднику, яка належала громадянину Біларусі. Справи по корупційним закупівлям "Укрзалізниці" були порушені НАБУ після зміни керівника "УЗ" Олександра Камишіна у березні 2023-го року, який безпосредньо узгоджував усі контракти.

Камишін після викритої корупції звільнився і одразу отримав посаду радника голови офісу президента Єрмака, а згодом президент Зеленський призначив Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Людина, яка  підписала корупційні контракти стала членом Ставки верховного головнокомандувача, та отримала доступ до найбільших державних таємниць та найбільших бюджетних програм. Виходить так, що біларуська прокладка була санкционована офісом президента України. Тому що Шило після порушення справи НАБУ та перших обшуків у травні 2023-го посаду не втратив, і в його діях керівництво держави ніякого складу злочину не вбачало.

Не зрозуміло також, чому ніякої відповідальності не несе Наглядова Рада "УЗ", яка призначена офісом президента та члени якої отримують під час війни 244 тисячі гривень на місяць зарплати якраз для протидї корупції? Чому мовчить член Наглядової ради Сергій Лещенко, відомий свого часу розслідувач корупції у владі? Хіба може само СБУ визначати які контракти з ким треба укладати? Хіба нема відповідальності керівників, які ті контракти підписували, контролювали та виконували?
Міністр Камишін має негайно дати пояснення щодо його ролі у корупційних схемах "УЗ", бо він напряму причетний до реалізації корупційної схеми.
Також у вечірньому зверненні має дати пояснення сам президент Зеленський, який призначав і Шило і Камишіна на високі державні посади.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82374
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Re: Зеленскому нужно что-то делать с бутусовыми
« Ответ #33 : 22, Мая 2024, Среда, 17:12:14 pm »
Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Нацполіцієй проводить обшуки у НАБУ

Безпрецедентна та шокуюча для багатьох подія. З санкції спеціального антикорупційного прокурор Клименка прокурори САП та співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі проводять обшуки у одного з детективів спецпідрозділу НАБУ, який веде роботу під прикриттям. Підстава для обшуки справа про розголошення даних досудового розслідування. 

Співробітники НАБУ відверто шоковані, що САП, друга рука антикорупційної системи, завдав удар зсередини, і що керівник САП Клименко, сам колишній детектив НАБУ, залучив до дій проти НАБУ ДСР Нацполіціі - один з найкорумпованіших правоохоронних підрозділів, який виконує команди всесильного заступника голови офісу президента Олега Татарова - який свого часу був одним з підозрюваних у справі НАБУ.

Особливе загородження викликає, що удар завданий по підрозділу агентів під прикриттям - найбільш таємному у НАБУ, і що Клименко фактично надав поліції та Татарову доступ до багатьох матеріалів роботи цього підрозділу.
Агенти під прикриттям працюють по багатьом резонансом справам і їх діяльність викликає найбільше занепокоєння влади, оскільки їх дії складно проконтролювати.

Сьогоднішня акція САП та НАБУ завдала важкий удар по довірі між двома антикорупційними органами, і створила конфлікт, наслідки якого тепер будуть тривалий час впливати на усю антикорупційну роботу. Цензор.Нет буде висвітлювати цю історію.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 82374
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Re: Зеленскому нужно что-то делать с бутусовыми
« Ответ #34 : 13, Июня 2024, Четверг, 15:57:38 pm »
Приймаю офіційну пропозицію  заступника комітету по обороні Верховної Ради Марʼяни Безуглоі  стати її радником та пройти поліграф, за однієї умови - після того як шановна Слуга народу оприлюднить для своїх виборців довідку про свій психічний стан, щоб пересвідчитись, чи вона усвідомлює свої службові обовʼязки та віддає звіт у словах та діях.