Автор Тема: Владочка Прокаева снова скандалит  (Прочитано 11796 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #15 : 04, Августа 2012, Суббота, 15:52:50 pm »
Сережа, шо за ажиотаж? ;) Дамочки с таким пробегом способны сами о себе позаботиться 8)
А я и не забочусь, меня умиляют подобные "кухарки, управляющие государством", не более. Ну и паралелльно весьма показательны методы подъёма наверх. А вот Мишаню похоже уберут...
Здесь могла бы ваша реклама


Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #16 : 06, Августа 2012, Понедельник, 14:33:56 pm »
Пообщался в ФБ с Игорем Крилем из ЕЦ

Сергей Горбачевский
А что там слышно про девушку из лаврского музея?
Ігор Кріль
Зло в будь-якій формі не допомагало у житті нікому. І вам не допоможе? Я до тієї девушкі маю таке ж відношення, як ви...
Сергей Горбачевский
Она вроде возглавляла ЕЦ в Киеве. Разве нет?
Ігор Кріль
Ну і що? Вона моя дружина, дочка чи сестра?
Сергей Горбачевский
А чем тогда ЕЦ отличается от других партий?
Ігор Кріль
Чоловіче, при чому тут ЕЦ? В пості йде мова про інші речі, які важливі в тому числі і для Вас. Тому що Ваше зло Вам засліпляє очі і Ви його тулите навіть там де ним не повинно й пахнути.
Але це не дивно? Той хто захищає зло чуже, найперше захищає власне.
Сергей Горбачевский
ну да, вы протаскиваете наверх балласт, а виноват я
Ігор Кріль
Чоловіче, я нікого і нікуда не протаскую. Тим більше таких, як Ліснича. Саме залізла. Я навіть сам в тому бидламі не буду брати участь. Нехай вами керують гереги, шуфричі, писаренки та іже з ними. В загальній масі ми всі цього заслуговуєм. Тому що захищаєм зло...
..
Здесь могла бы ваша реклама


Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #17 : 06, Августа 2012, Понедельник, 15:28:02 pm »
Прокаеву таки уволили из Лавры

Из национального заповедника Киево-Печерская Лавра уволен ряд сотрудников, в том числе заместитель директора Влада Прокаева.

Об этом "Украинской правде" рассказал юрист-правозащитник, член Общественного совета при Киевской городской государственной администрации Александр Палий.

По его словам, в понедельник состоялась пресс-конференция, на которой присутствовали бывшие сотрудники Лавры. Они продемонстрировали приказы, подписанные директором заповедника Викторией Лесничей, еще 31 июля.

"Не успели, наверное, ее фамилию еще поставить на сайт, но ее уволили", - сказал Палий на вопрос об увольнении Прокаевой.

"Я так понимаю, что многих из заместителей, которые есть на сайте, уже уволили", - добавил он.

Юрист также предполагает, что увольнение проводилось не совсем законно, потому что некоторые люди были на больничном, некоторые - в отпусках.

"Например, заместитель начальника отдела сказала, что уволили даже председателя профкома. А это сделать не так просто, потому что, согласно закону о профсоюзах и правах и гарантиях деятельности, администрация должна направить письмо в профсоюзный комитет, в котором должна попросить согласия профкома о его увольнения. Я думаю, что вряд ли такое письмо поступал, потому что это - время", - сказал он.

По словам Палия, всего уволено 4 или 5 сотрудников заповедника.

Между тем, на сайте заповедника уже отсутствуют фамилии Прокаевой и еще одного заместителя Панченко.

Заместитель директора заповедника Светлана Зоринец и заместитель начальника юридического отдела Ирина Потапенко подтвердили "Украинской правде" информацию об увольнении.

На прошлой неделе разгорелся конфликт между Лесничей и Прокаевой, в результате чего Прокаевой был вынесен выговор.

При этом экс-модель заявила, что лично дала взятку Лисничей для министра культуры Михаила Кулиняка в размере 50 тысяч долларов для того, чтобы получить должность заместителя директора заповедника.

Лесничая и Кулиняк эту информацию опровергли.

Перед тем Лесничая сообщила, что ее подчиненные обвинили Владу Литовченко-Прокаеву в жестоком обращении: она якобы угрожала им физической расправой. Сама Прокаева такие обвинения опровергала.

Украинская правда
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #18 : 07, Августа 2012, Вторник, 15:01:12 pm »
Директор Лавры о Прокаевой: "Я не знала о ее фотосессии в Playboy"

Гендиректор заповедника Киево-Печерская Лавра Виктория Лесничая заявляет, что подала в суд на бывшего своего заместителя Владу Прокаеву за клевету.

Об этом она рассказала в интервью "Украинской правде. Жизнь".

"Да, я подала заявление в суд. Правоохранительные органы ведут расследование. Она оклеветала меня и Михаила Андреевича. А это ложь и клевета, и это карается законодательством Украины. Три года за клевету", - заявила Лесничая.

"У Прокаевой есть положительные качества, хотя она меня облила грязью. Но я человек, который служит в святом месте, поэтому не могу говорить неправду. Есть у нее такие качества, хватка деловая, а человеческий фактор не сработал", - добавила она.

На вопрос, почему Лесничая взяла Прокаеву на работу, несмотря сомнительные эпизоды в биографии, в частности, съемку в журнале Playboy, она ответила:

"Я такой информации не знала. Я ее спросила, почему вы не сказали, что вы снимались в PlayBoy. А она мне тогда ответила: "Какое это имеет значение, это только красивые люди имеют возможность сниматься в PlayBoy. Я изменилась, раньше у меня такая была ситуация, теперь другая".

"В принципе, Марию Магдалину тоже Иисус простил. Но после этих скандалов мы с ней расстались... И она тогда очень на меня затаила злобу. И когда у нас было совещание у министра, она сказала, что я заказала репортаж в PlayBoy", - добавила Лесничая.

Как известно, Лесничая уволила Прокаеву после конфликта, в ходе которого Прокаева заявила, что дала Лисничей взятку лично для министра культуры Михаила Кулиняка для получения должности в Лавре. Лесничая и Кулиняк это опровергали.

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #19 : 07, Августа 2012, Вторник, 18:06:06 pm »
Вікторія Ліснича: Мене люблять і бізнесмени, і музейники

Мій чоловік - впливовий державний діяч. Я не афішую, хто він. До цього у нього був бізнес, потужний бізнес.

Гендиректор заповідника "Києво-Печерська Лавра" Вікторія Ліснича минулого тижня стала одним з головних ньюзмейкерів країни. На її адресу пролунало багато звинувачень – від безпідставних масових звільнень і отримання хабара до махінацій з документами і підтримки "сірих" фінансових схем.

"Українська правда. Життя" зустрілась з Лісничою у заповіднику. Першою фразою гендиректора була цитата Владики Павла про те, що тепер "вся нечисть тікатиме з Лаври".

Саме так описує Ліснича все, що відбувається у заповіднику. Наприкінці інтерв'ю вона продемонструвала натільний хрестик:"Це мені подарував патріарх вселенський Єрусалиму і Палестини".

Вікторія Миколаївна доволі відверто ділиться усіма деталями скандалу. Вона часто відволікається на розмови по одному з двох Айфонів, щоб долучити до бесіди свого помічника, або бухгалтера, які можуть надати інформацію про фінансовий стан заповідника. Бо сама Ліснича не пам’ятає усіх цифр і не хоче бути голослівною.

"Вас цікавить Влада Прокаєва?", - буквально одразу питає Ліснича і охоче переповідає історію їхньої дружби і конфлікту.

Під час інтерв’ю Ліснича розповіла про свій фармбізнес, "впливового" чоловіка, давнього знайомого міністра культури Михайла Кулиняка. Саме на нього Ліснича покладає сподівання, що конфлікт у Лаврі владнається. Зокрема, вона переконана, що догану з неї знімуть.

- Через що саме вам було оголошено догану?

- (Ліснича показує текст документу. Там сказано, що "під час реструктуризації не було враховано переважне право на залишення на роботі вивільнених працівників, передбачене законодавством, та були здійснені нові кадрові призначення 13 осіб")

Справа в тому, що у нас зараз іде рестуктуризація. Але є вільні місця, і ми будемо деякі аспекти догани заперечувати.

Наприклад, по Наталії Земляковій, головному бухгалтерові. Вона прийшла на пусте місце, а не зайняла чуже. І от я по кожній людині можу доповісти міністру.

У Міністерства культури теж є купа справ. Вони не можуть сісти і розібратись. Я буду доповідати на наглядовій раді, що ситуація у нас нормальна і стабільна. Думаю, цю догану знімуть, бо у мене є пояснення.

- Звільнені співробітники заповідника зауважують, що існують два штатні розписи, згідно з якими людей влаштовували на роботу. Ця догана частково підтверджує їхні слова.

- Ні, ця догана стосується лише того, що я не мала права брати на роботу деяких людей, бо є закон, що в період реструктуризації нові люди на роботу не приймаються. Але в момент, коли це місце пусте, воно повинне бути заповнене. Тим більше, що головний бухгалтер у нас пішла, бо було багато порушень у її роботі.

Вона навіть не мала вищої освіти. А наш новий бухгалтер була головним бухгалтером національної фінансової академії. Тому я як керівник повинна пояснити. Взагалі-то так, у суді можна було б оскаржити її призначення, але я думаю, що ми з Михайлом Андрійовичем (Кулиняком) знайдемо консенсус.

- Станом на цей час скільки людей вже звільнено? Ці люди знають про те, що вже не працюють у заповіднику?

- Звичайно. Усі люди, про яких йшлося 31 липня, звільнені. За невідповідність зайнятій посаді.

- Підставою для звільнень заступників є протокол наради від 31 липня за участі міністра культури Михайла Кулиняка. Його можна подивитись?

- Протокол наради у нас на диктофоні, там все записано, завтра приходьте, я його вам надам.

- Але це означає, що протокол не підписаний міністром. Як він може бути підставою для наказів про звільнення людей?

- Засідання відбулось у Лаврі, тому протокол можу засвідчити я як генеральний директор. Це не в Міністерстві відбулось.

- Але ж документу самого нема!

- Але є запис, який є реальним доказом того, що він є насправді. Це реальні речі.

- Співробітники заповідника кажуть, що під час наради з міністром зауваження стосувались не їхньої роботи, а наявності двох штатних розписів. А одразу після цієї розмови відбулись звільнення. Як ви можете це пояснити?

- Ми вам надамо протоколи зустрічі. Михайло Андрійович казав, що є керівник, який приймає рішення. Якщо люди не відповідають займаним посадам, керівник має прийняти відповідне рішення.

- Скільки людей усього було звільнено за час вашого перебування на посаді гендиректора заповідника? Співробітники кажуть про 20 осіб.

- Це неправда. У нас масових звільнень не було. Були звільнені лише ті, хто хотів піти за власним бажанням.

Наприклад, Лілія Стиренко сама написала заяву, що вона не може тут працювати. Посада Ірини Потапової була скорочена.

- Ірина Потапова каже, що її незаконно звільнили. Вона — розлучена мати-одиначка з двома неповнолітніми дітьми…

- Ви поїдьте, подивіться. Вона має машину, чоловіка і двоє дітей. Мати-одиночка не є та, яка живе з чоловіком. Якщо в людини є чоловік, то вона не мати одиначка! Я — юрист і прекрасно розумію маніпуляції.

Раніше Ірена Потапова (звільнена у тому числі через скорочення посади) прийшла до мене і каже: "Я втрачаю дуже велику суму у зарплаті". Я їй кажу: "Я ж вас не звільняю. Зараз така ситуація, що в бюджеті не вистачає коштів".

Я їй сказала, що не заперечую проти неї. Ми можемо очну ставку зробити. За неї подзвонила людина, з якою я товаришую - Анатолій Солов’яненко - і попросив прийняти. Я пояснила, що зараз нема грошей, але як вони з’являться, і все нормалізується, я буду вводити посади заступників. На наступний день вони створюють ініціативну групу без мого відома, накручують колектив і підроблюють документи.

Потапенко була звільнення за фальсифікацію, за неявку на тендер по плану організації території і за грубе порушення прав трудового колективу.

Вона себе поводила неадекватно. І голова профспілкового комітету звернулась до мене як до керівника з проханням вирішити цю проблему. У мене є всі ці листи.

Всі, хто були звільнені за тиждень, поки я хворіла, чинили тут безпрєдєл. Люди звернулись до міністра. Коли ми почали розбиратись, то виявилось, що люди листи не підписували.

- Що це були за листи?

- Листів було багато, але й були фальсифіковані. Ось, наприклад, лист від Ірини Потапенко. Це — фальсифіковані листи. Вони замінили першу сторінку і підклали під інший лист. Він навіть не був зареєстрований у Міністерстві культури, але якимсь чином потрапив до рук керівнику апарату Олександрі Губіній.

"ПРОКАЄВА ЗАЯВИЛА, ЩО ЦЕ Я ЗАМОВИЛА ЇЇ ФОТОСЕСІЮ У PLAYBOY"

- Розкажіть, будь ласка, як Влада Прокаєва опинилась на роботі у заповіднику? ("УП. Життя" вже кілька днів намагається отримати версію подій Влади Прокаєвої, але вона вперто не бере слухавку і не відповідає на смс-повідомлення.)

- Я була заступником міністра культури, а вона своїм фондом вела спільні програми з Міністерством культури. Там ми і познайомились. І ця людина дуже захотіла завоювати мою увагу. З часом ми потоваришували.

У нас був спільний проект, ООН відправляла наших художників і скульпторів в Африку. У талановитих людей зазвичай немає коштів. Коли я до них прийшла, вони мені сказали: "Вікторія Миколаївна, ми дуже хочемо полетіти в Африку, але коштів на квитки нема". Я їм сказала, що кошти дістану

- Звідки ви взяли гроші?

- Частину - своїх, а частину — Влади Володимирівни.

- Звідки у вас гроші, ви ж працювали  у державних установах останні роки?

- У мене є. По-перше у мене була зарплата як заступника міністра 10 тисяч гривень, а ще у мене є сім'я і друзі, які давали гроші як спонсори.

Влада мені завжди говорила, що у неї дуже хороші зв’язки з інвесторами, банкірами. У мене було таке бачення, що Влада Володимирівна буде вести напрямок міжнародного співробітництва.

- А як відбувалась співпраця Прокаєвої з Міністерством культури?

- Була спільна програма фонду і Міністерства культури. Я була її куратором і так ми познайомились. І гроші давало міністерство на спільні проекти з фондом Влади Прокаєвої.

- Тобто не Фонд Прокаєвої спонсорував проекти, а Мінкульт давав на них гроші?

- Так. У Прокаєвої є позитивні якості, хоч вона мене облила брудом. Але я – людина, яка служить у святому місці, тому не можу говорити неправду. Є у неї такі якості, хватка ділова, а людський фактор не спрацював.

- Що саме ви маєте на увазі?

- Особисті моменти, кар’єрний ріст, як стати гарнішою… Коли я пішла на лікарняний, по заповіднику почали ходити чутки, що мене звільняють з посади. До цього часу все було нормально…

- Але ви ж знали біографію Прокаєвої перед тим, як приймати її на роботу. Зокрема, про те, що вона знімалася в оголеному вигляді для Playboy

- Я цієї інформації не знала. Я її спитала "Чому ви не сказали, що знімались у Playboy?" А вона мені тоді відповіла: "Яке це має значення, це лише красиві люди мають можливість зніматись у  Playboy. Я змінилась, раніше у мене така була ситуація, тепер інакша".

В принципі, Марію Магдалину теж Ісус простив. Але після цих скандалів ми з нею розійшлись. Я їй тоді казала: "Навколо Лаври зараз багато негативу, це нам не потрібно. Ми завжди будемо друзями, а ви займайтесь тоді фондом, а я — Лаврою".

І вона тоді дуже на мене затаїла злість. І коли у нас була нарада у міністра, вона сказала, що це я замовила репортаж у Playboy. Хоча я її тоді захищала.

Після історії з Playboy Прокаєва писала мені смски: "Моя королева, ви мені мститесь". Може нормальна людина такі смски писати? А я пишу їй: "Чому це я ваша королева?"

- Але все таки, чия ініціатива була взяти Прокаєву на посаду в Лавру?

- Другого разу, після скандалу з Playboy, ініціатива заходу Влади у Лавру була не моя. Влада вийшла на високопоставлених людей, які дали їй цей шлях.

- А перший раз це була ваша ініціатива?

- Прокаєва працювала безкоштовно. Коли тільки я сюди прийшла, тут працювало дуже багато родичів попереднього директора Марини Громової. Її донька була директором міжнародного відділу. А оскільки Влада вела міжнародний напрямок і казала, що це її мрія, я їй сказала: "Ось, людини немає, ви можете проявити себе".

Тоді вона провела акцію "Година Землі", дуже класна акція. Я дивилась, як керівник  і бачила, що є результат.

- Ви обіцяли подати до суду на Прокаєву, яка заявила, що ви взяли у неї хабар для міністра. Ви вже подали позов?

- Так, я подала заяву до суду. Правоохоронні органи ведуть розслідування. Вона оббрехала мене і Михайла Андрійовича. А це найсправжнісінька брехня і наклеп, і це карається законодавством України. Три роки за оббріхування.

Прокаєва зараз з чоловіком не в дуже хороших стосунках, тому вона задала офіс в Олімпійському. І всі послуги краси насправді оплачувала я.

- Тобто ви були справді хорошими подругами?

- Вона мене просто використала.

"Я ПЕРЕКРИЛА ФІНАНСОВИЙ КИСЕНЬ ЛЮДЯМ, ЯКІ ЗАРОБЛЯЛИ НА ЛАВРІ"

- Ще одне зі звинувачень, які пролунали на вашу адресу, — це непрозорість фінансової політики і повернення "сірих" схем роботи. Зокрема, йдеться про те, що з травня вартість вхідного квитка до заповідника була збільшена вдвічі, але надходження до бюджету цього року заплановані на рівні минулого.

- У нас є фінансові розрахунки по квитках. Вони мають коштувати 62 гривні.

- Але експерти порахували, що надходження до бюджету залишились на тому ж рівні

- У нас збільшились надходження майже удвічі. Ми вже перевиконуємо показники. У нас нещодавно підвищені ціни на квитки. Абсолютно все законно, усі обґрунтування законні.

- Розкажіть, яким є бюджет заповідника Києво-Печерська Лавра на цей рік?

- Щоб не бути голослівною, я подзвоню у фінансовий відділ і зараз нам принесуть документи.

(Згодом прийшли співробітники фінвідділу, які надали такі відомості: У заповідника є кілька джерел надходження коштів з бюджету. За 2012 рік з держбюджету по спеціальному фонду надійшло 9 мільйонів 813 тисяч гривень. Крім того, від Міністерства культури за півроку надійшло 32 мільйони 176 тисяч гривень. Лавра сплачує податки. Вони становить близько 2 мільйонів на рік)

- На території заповідника служить богослужіння православна церква Московського патріархату. Як розділені фінансові потоки, що фінансується у Лаврі за державні гроші, а що — за кошти РПЦ?

- У нас зараз така співпраця з РПЦ, якої раніше ніколи не було. Вона полягає у збереженні пам’яток архітектури. Ми домовились з самого початку про це з Владикою Павлом.

Наприклад, Трапезна реставрувалась за меценатські кошти монастиря.

- Дзвіниця Успенського собору реставрувалася за державні кошти. Скільки на це було виділено?

- Я не можу вам зараз точно сказати, дуже багато інформації в голові… Щодо Успенського собору ми проводили відкриті торги, відібрали генпідрядника. Монастир реставрував Трапезну після погоджень інститутом Укрреставрації, з заповідником, зі службою архітекторів,  реставраторів, науковців.

- Якщо чітко розділити, що тут належить державі, а що – монастирю?

- Верхня територія – заповідника, нижні — монастиря, але все це — територія заповідника, у нас орендні договірні відносини з монастирем. Вони безкоштовно користуються територією заповідника.

- А кафешки і ресторанчики на території заповідника? У журналістському розслідування Михайла Ткача йшлося про ресторан, який будується на території Лаври

- Це не наш ресторанчик і не наша територія. Вона належить Музею Гончара, і це комунальна власність міста Києва, тому тут всі питання – до Попова.

- У чому ще проявляється покращення у співпраці заповідника з церквою?

- У нас зараз добре налагоджений документообіг. Раніше потрібно було довго чекати на погодження документів, зараз у нас служби працюють злагоджено. Церква отримує їх дуже швидко.

- Співробітники стверджують, що ваш колишній заступник Світлана Зорінець боролася з сірими схемами заробляння грошей у заповіднику...

- Саме Зорінець і впроваджувала ці схеми. Ви не мене питайте і не питайте її. Я вам приведу екскурсоводів, ви у них спитайте.

Ця людина заробляла на заповіднику гроші через свого друга — компанію Мостовенка ("Мостовенко і Партнери"). Це юридична компанія і людина, яка її очолює, є одногрупником Зорінець. Вона привела його до мене і каже: "Тут трудові спори є, ось за них такі гроші…" Я кажу: "У нас є юрвідділ і ми безкоштовно це робимо".

І ми зберегли тоді для заповідника 100 тисяч. Я людям перекрила фінансовий кисень.

- Музейники зауважують, що Лавра зараз у не дуже доброму стані. Є ризик, що Лавру можуть внести до пам'яток ЮНЕСКО, що під загрозою..

- Хто вам таке розказав? Лавра ще ніколи не була у такому гарному стані, як зараз.

У нас з ЮНЕСКО зараз прекрасні стосунки. До грудня ми зробимо план території, який вони вимагали, менеджмент-план робимо. Що стосується буферних зон, то я на це не впливаю. Ми звертались до Попова з цього питання, і я піднімала питання, щоб при забудовах радились з фахівцями.

- Чи можете ви сказати, скільки людей працює у заповіднику і скільки з них прийшли на свої посади з вашим призначенням?

- У нас працює 420 людей. Я не можу точно сказати, скільки людей нових прийшло, але ми можемо офіційно підготувати відповідь. Ми нікого не скоротили і не звільнили просто так.

У нас немає конфлікту старої і нової команди, у нас є одна сім’я. За час моєї роботи було взято на роботу небагато нових людей.

МІЙ ЧОЛОВІК - ВПЛИВОВИЙ ДЕРЖАВНИЙ ДІЯЧ, А Я ВРЯТУВАЛА МАМУ ОЛІГАРХА

- Розкажіть про себе. Вам дорікають, що ви не маєте належної освіти і досвіду для роботи на посаді гендиректора заповідника

- Я людина, яка як заступник міністра курувала усю музейну справу України! Мене всі музейники люблять!

У мене три вищі освіти. Будучи заступником директора інституту Амосова, я почала писати роботу про релігію.

Мене цікавило, чому в країнах, де цінували релігії, досягався найвищий економічний розвиток. Але дисертацію я не захистила, якось не виходило.

Завдяки Бахтєєвій ("регіоналка", голова комітету ВР з питань охорони здоров’я - УП), у мене за цей час склались прекрасні стосунки з людьми. Я керувала центральним районом Києва, і у мене є зв’язки, які вирішують долю медицини.

- Яким чином ви потрапили до Міністерства культури?

- Мене Михайло Андрійович Кулиняк запросив на цю посаду. Він знає, що я менеджер, людина фахова, ніколи не обманюю і притримуюсь своїх принципів. Ми давно один одного знали. От він мені і сказав: "Те, чого ти досягла, ти можеш досягти і в культурі". І він не помилився.

- А юридична освіта вам навіщо тоді була потрібна?

- У мене є ще й економічна. Я була депутатом Київради, я пройшла по мажоритарному округу, де за мене проголосувало близько 75% виборців. Була вакантна посада начальника управління охорони здоров’я (у Шевченківській райадміністрації).

Але лише медична освіта не давала мені можливості рухатись далі. Я запропонувала тодішньому голові Шевченківської райадміністрації реформу медицини, і вона була визнана депутатами однією з найкращих. Тоді мером ще був Олександр Омельченко.

За 9 місяця район став на 4 місце, а потім був на другому за всіма показниками. І знаєте, чому так сталося? Через мої гарні організаторські здібності.

До роботи у Міністерстві культури я працювала у Мінфіні. Я управлінець. Заступником міністра я, мабуть, стала, щоб прийти сюди (на посаду гендиректора заповідника)

У мене були пропозиції йти у Верховну Раду. Але я відмовилась. Я ж очолюю партію "Єдиний центр" Віктора Балоги в Києві. Вже 6 років.

- З якого віку ви заробляли гроші?

- У мене є родич у фармбізнесі, і я паралельно теж у цьому бізнесі є.

- Цей родич політик, чи бізнесмен?

- Бізнесмен. У мене є ще друзі, які багато мені допомагають.

- Що у вас за бізнес?

- Це невеликий фармбізнес, але він дає достатньо прибутковий. У мене є чоловік, я з ним живу вже 10 років. Він – дуже потужна серйозна людина. Але, щоб не говорили, що я – дружина такого чоловіка, я не кажу, хто він.

- Він політик чи бізнесмен?

- Він — впливовий державний діяч. Я не афішую, хто він. До цього у нього був бізнес, потужний бізнес. Я до нього приходжу: "Допоможи мені!", а він каже: "Коли ти заробляти будеш? Тільки з сім’ї тягнеш! Сиди дома, ходи в басейн, займайся дитиною, народжуй дітей, займайся собою!" А я не можу так.

Мене дуже люди люблять. Є низка бізнесменів, які мене дуже люблять. Це не пов’язано з міністерством, це пов’язано з медициною.

Кола я була заступником директора інституту Амосова, я вела потужних людей. Я також була лікуючим лікарем багатьох впливових людей... Я врятувала маму одного олігарха, сина одного політика, допомогла їм з лікуванням.

А в культуру треба вкладати. Які тут гроші заробиш? Краще б я пішла у бізнес і спокійно виховувала дітей.

- У вас є діти?

- Донці 13 років, і ще двох хочу.

- Які у вас плани на заповідник? Що хочете ще тут зробити?

- У Заповіднику ми хочемо відкрити верхні ходи, відкрити для людей монастирський сад, де мали право гуляти митрополити. Хочемо запустити там павичів, аби вони там гуляли. Щоб була якась віддушина, щоб не йшли всі у "Мистецький Арсенал".

Хай ходять і туди, і до нас. У нас з Наталею Заболотною (керівник Мистецького Арсеналу - УП) прекрасні стосунки. Ми домовились, що ми будемо розміщувати інформацію про Мистецький Арсенал на сайті, а вони — про Лавру. Зараз дуже багато людей приїжджає у Мистецький Арсенал, він більш розкручений.

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #20 : 08, Августа 2012, Среда, 13:15:02 pm »
Мишаня хитрец, взял на 10 суток отпуск, но похоже не рассосётся  8)
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #21 : 10, Августа 2012, Пятница, 15:45:59 pm »
Так и есть...

Лисничая также осталась без должности. Ее передадут правоохранителям?


Министерство культуры освободило от должности гендиректора Национального Киево-Печерского историко-культурного заповедника Викторию Лисничую.

Об этом говорится в сообщении пресс-службы Министерства культуры.

"Приказом Министерства культуры от 9 августа 2012 года №656/0/17-12 Лисничая Виктория Николаевна уволена из должности генерального директора Национального Киево-Печерского историко-культурного заповедника", - сказано в документе.

"Материалы проверки будут переданы к правоохранительным органам", - добавляется в документе.

В сообщении напоминается, что 31 августа Кулиняк провел встречу с Лисничей и сотрудниками Заповедника. На ней Лисничей был вынесен выговор и ей было поставлено требование устранить недостатки в работе.

В выполнение указанных рекомендаций 9 августа была проведена проверка сотрудниками отдела кадровой работы и государственной службы Минкультуры совместно с сотрудниками отдела внутреннего аудита.

"В ходе проверки выяснилось, что вместо исправления недостатков в работе, Виктория Лисничая допустила еще более грубые нарушения действующего трудового законодательства и условий контракта между ней и Министерством", - отмечается в документе.

"Так, 31 июля Лисничая выдала приказы об увольнении четырех сотрудников Заповедника. Основанием для увольнения в приказах указан протокол совещания с Министром. Однако в отделе кадров и в отделе делопроизводства Заповедника протокол совещания отсутствует", - сказано в сообщении.

"Проверкой выявлен факт подделки заявлений об увольнении по согласию сторон двух сотрудников,  датированных 3 августа 2012 года", - также сказано в сообщении.

Также отмечается, что "приказы о начислении и выплате доплат к зарплате и премиям отдельным сотрудникам  выдавались без обоснования оснований для указанных выплат".

"Гендиректору, без согласования с Министерством, в нарушение условий контракта и с нарушением законодательства по оплате труда выплачивалась премия в размере среднемесячной заработной платы", - добавляется в документе.

В сообщении также отмечается, что в день проверки Лисничая без сообщения отсутствовала на рабочем месте, чем нарушила контракт с министерством.

Вместе с тем, 10 августа исполняющей обязанности генерального директора заповедника назначили Наталию Клименко.

Согласно сообщению пресс-службы Минкульта, Клименко – музейщик из 35-летним стажем. В 1977 году она работала старшим научным сотрудником Киевского литературно-мемориального музея Максима Рыльского.

Из августа 1977-го по 2012 год ее трудовая деятельность связана с Государственным музеем Тараса Шевченко, в котором она начинала как научный сотрудник, а с декабря 2005-го по январь 2012-го возглавляла Музей на должности гендиректора.

Украинская правда
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #22 : 10, Августа 2012, Пятница, 15:46:43 pm »
Не помогли и четыре диплома  :'(
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #23 : 10, Августа 2012, Пятница, 22:53:02 pm »
Владочка не сдаётся!!!

Прокаеву возобновили в Лавре

Новое руководство заповедника Киево-Печерская Лавра возобновило в должности заместителя гендиректора бывшую фотомодель Владу Прокаеву.

Об этом в пятницу вечером сообщает ТСН.

В сюжете говорится о том, что днем ​​в Лавру прибыл чиновник минкульта Андрей Винграновский.

"Он попросил открыть ему актовый зал, собрать коллектив и зачитал приказ о назначении Наталии Клименко исполняющим обязанности гендиректора заповедника", - отмечает телеканал.

В директорский кабинет новоназначенная Клименко попасть не сумела: ключей почему-то найти не смогли. В результате свой первый приказ новая руководительница учреждения переслала в отдел кадров по факсу.

Первым приказом Клименко "на должности заместителя гендиректора лаврского заповедника возобновляется Влада Прокаева".

Отменены также указы об увольнении еще четырех членов ее команды.

Позже в присутствии комиссии и охраны двери директорского кабинета открыли слесари.

Клименко осмотрела помещение и вышла, сказав опечатать двери до понедельника.

Как известно, после конфликта руководства заповедника и колектива, директор Лесничая подписала приказы об увольнении 4 своих заместителей и около 20 сотрудников заповедника.

После увольнения заместитель Прокаева призналась, что за должность она заплатила 50 тысяч долларов министру культуры Михаилу Кулиняку.

В пятницу стало известно, что министерство уволило гендиректора заповедника Викторию Лесничую.

Сама теперь уже экс-директор Лавры от вчера находится в кардиологическом отделении киевской больницы. Медики запретили ей принимать кого-либо.

Телефоном Лесничая сообщила, что министр был проинформирован об этом, поэтому объяснение Винграновского о "пропаже" руководителя не соответствует действительности.

По ее словам, Кулиняк пожелал ей выздоровления, а об увольнении речь в разговоре не шла. Поэтому приказ она обжалует.

"Я буду подавать в суд. Однозначно", - пообещала Лисничая.

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #24 : 10, Августа 2012, Пятница, 23:00:35 pm »
Азаров "наехал" на министра культуры через скандал в Лавре

Министр культуры Михаил Кулиняк несет персональную ответственность за ситуацию, которая сложилась в Национальном Киево-Печерском историко-культурном заповеднике.

Об этом заявил в пятницу премьер-министр Николай Азаров, сообщает пресс-служба Кабмину.
По словам Азарова, ситуация в заповеднике "вообще выходит "за рамки разумного".

В связи с этим он поручил Кулиняку в десятидневный срок предоставить план действий относительно нормализации ситуации в Киево-Печерском историко-культурном заповеднике.

Премьер также заявил, что ситуация в заповеднике "должна находиться под особым контролем, поскольку, по его словам, не совсем поняло, на что и как тратятся бюджетные средства".

Кроме того, 8 августа цена на входной билет на территорию Национального Киево-Печерского историко-культурного заповедника снизилась в 17 раз.

Вместо 50 гривен, которые брали за вход раньше, теперь попасть в заповедник можно за 3 гривны.

Как сообщает пресс-служба "такое резкое снижение цены на входной билет состоялось благодаря личному вмешательству премьера Николая Азарова, которого привела в негодование ценовая политика, проводящаяся дирекцией Киево-Печерского заповедника".

По мнению Азарова, Киево-Печерский заповедник является историческим памятником общенационального значения, а не "экскурсионным бюро", где откровенно зарабатывают на верующих и туристах.

Как известно, вход в Киево-Печерский заповедник подорожал в мае вдвое с 25 до 50 гривен.

Как рассказала в интервью "Українській правді. Життя" бывший генеральный директор заповедника, стоимость входного билета должна была вообще составлять 62 гривны.

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #25 : 02, Сентября 2012, Воскресенье, 09:43:43 am »
Гендиректором Лавры будет назначен директор «Хотинской крепости»: он «ученый и музейщик»

Генеральным директором Национального Киево-Печерского заповедника будет назначен директор Государственного историко-архитектурного заповедника «Хотинская крепость» Любомир Михайлина. Об этом сообщает газета «Сегодня» со ссылкой на слова министра культуры Михаила Кулиняка.

«Приказ о его назначении появится на следующей неделе. Он ученый, музейщик», — сказал глава Минкульта, выразив надежду, что будущий гендиректор Лавры будет способен прекратить скандалы в заповеднике.

Кандидатуру Михайлины наблюдательный совет Киево-Печерского заповедника, возглавляемый Кулиняком, обсудил и одобрил в пятницу, 31 августа.

Напомним, 9 августа с должности гендиректора Национального Киево-Печерского историко-культурного заповедника была уволена Виктория Лесничая. После этого и.о. гендиректора заповедника была назначена Наталья Клименко, которая сразу же восстановила бывшую модель Владу Прокаеву в должности замгендиректора.
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #26 : 15, Октября 2012, Понедельник, 18:38:20 pm »
Влада Прокаева опять в холостом статусе

Радикальные перемены наступили в жизни Влады Прокаевой, она же Литовченко. Во-первых, после долгих историй с судами и скандалом она все-таки не работает в Киево-Печерской Лавре. Но, как стало известно из программы «Світське життя», изменения наступили и в личной жизни бывшей модели - она рассталась со своим супругом, бизнесменом Сергеем Прокаевым.

- Я не могу давать ни оценок, ни характеристик, но я могу точно заявить - я развелась с Сергеем Прокаевым, - сказала Влада и добавила, что не общается сейчас с бывшим мужем. На этом, как считает Влада, завершилась ее карьера жены: она уже была трижды замужем и в дальнейшем не планирует себя связывать брачными узами.

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн stormrs

  • Знаменитый писатель
  • ***
  • Сообщений: 6226
  • Репутация: +180/-1
  • Пол: Мужской
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #27 : 15, Октября 2012, Понедельник, 19:18:38 pm »
Прокаева уже отказывается от своих слов о взятке Кулиняку

Бывшая заместитель гендиректора заповедника Киево-Печерская Лавра Влада Прокаева отказывается от своих слов о том, что дала взятку министру культуры Михаилу Кулиняку.

Комментируя свои обвинения в адрес бывшего гендиректора заповедника Виктории Лесничей в том, что та взяла взятку в размере 50 тысяч долларов для Кулиняка в качестве «вознаграждения» за должность, Прокаева заявила:

„На самом деле все было не так. Действительно, некоторое время назад я одолжила гражданке Лисничей сумму в 50 тысяч долларов на развитие программ заповедника. Виктория Николаевна, к которой я обратилась какое-то время спустя и попросила отчитаться, куда она потратила деньги, которые она занимала, мне сказала: «Вы получили должность? До свидания!»“.

„Я уже сама запуталась в этой ситуации и в тех фактах, которые говорит гражданка Лисничая, когда она обвиняет и министра, и меня”, — добавила экс-модель.

Прокаева также заявила, что недавно развелась со своим мужем бизнесменом Сергеем Прокаевым.

В свою очередь Лисничая заявила, что после увольнения с должности гендиректора Лавры у нее «работы еще прибавилось».

„Я сейчас баллотируюсь в Верховную Раду. Попросили меня люди, коллектив заповедника, чтобы защищать их и бороться за справедливость...” —- заявила она.

На замечание телеведущей о том, что баллотирование в ВР - это огромные деньги (по слухам, от 7 до 10 миллионов долларов), Лисничая ответила:

„Я иду как самовыдвиженец и средства мне перечисляют друзья со всех регионов Украины: это и Харьков, и Донецк...”

Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81618
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #28 : 15, Октября 2012, Понедельник, 19:24:26 pm »
Блин, а мне никто ничего не перечисляет  :'(
Здесь могла бы ваша реклама

Оффлайн HART

  • Знаменитый писатель
  • ***
  • Сообщений: 2762
  • Репутация: +50/-0
  • Пол: Мужской
    • Награды
Владочка Прокаева снова скандалит
« Ответ #29 : 11, Ноября 2012, Воскресенье, 08:50:44 am »
Блин, а мне никто ничего не перечисляет  :'(
Потому что ты не написал реквизиты своего р/с. ;D


Теги: